Reker og loff

I kveld hadde vi besøk til middag og da er det fint å lage no som er skikkelig godt. Reker er riktignok ikke helt i sesong enda men det er mulig å få tak i ferske reker hvis man vet hvor man skal få tak i det. Ultra har alltid ferske reker, og hvis man er innom coop og ICA i helgene kan det hende man har flax. Vi derrimot har vært i Sverige for noen uker siden og kjøpt billige frossenreker, det er kanskje ikke like bra som ferske, men det er absolutt noe å rope hurra for. Reker inneholder bare 84 kcal pr. 100g og der er ivertfall vært å feire. Skalldyr generelt er så sunt at det nesten skammelig at vi bare spiser det en skjelden gang, hummer f.eks inneholder bare 88 kcal pr. 100g, og hvis ikke det gir deg god samvittighet så vet ikke jeg.Når man skal spise reker er ikke alltid tilbehøret like sunt. Loff inneholder ca. 236 kcal, det er faktisk mindre kalorier enn det finnes i grovbrød, men det er tomme kalorier som gjør at du må spise mer for å bli mett. Men litt loff i ny og ne er ikke så farlig, så lenge man har det i bakhodet at man ikke forspiser seg på loffen. Loff er ikke det eneste man kan spise ved siden av reker, Coop har f.eks kommet bed et sunnere og bedre allternativ i form av steinovnsbakt «slowbaked» Ciabatta eller Spelt brød, som inneholder sunnere kalorier enn loff. Da slipper man å bli sulten etter bare en time.

Det mest usunne med å spise reker er majones eller aiolien som må til. Selv lett majones inneholder svimlende 405 kcal pr 100g(!) og bør derfor egentli unngås, selv om den i teorien er «lett». Aioli er overhode ikke noe bedre, den inneholder 547 kcal pr 100g, og da er det jammen bra at man må helt til Sverige for å kjøpe den. Det dumme med Aioli er at det er kjempegodt å kan brukes til det meste, men når det er sagt er det egentli bedre å bytte ut alt av majones og dressinger med Sans ekstra lett rømme som bare inneholder 116 kcal pr 100g.


Selv om man tenker sunt så er det også viktig med godt tilbehør når man skal spise reker. Slik serverte jeg min mat:

Reker og loff til 2 personer

500 g Reker (420 kcal)

1/2 loff (118 kcal)

Dressing: Aioli (136 kcal pr.25 g)

1/2 Isbergsalat (6 kcal)

1/2 Agurk (5 kcal)

1 Tomat (13 kcal)

1/2 Rødløk (17 kcal)


Når man regner over kaloriene pr person er det egentlig ikke så ille for en lørdagsmiddag. Jeg regnet ca over og kom fram til at jeg fikk i meg 357,5 kcal (uten drikken). Når det gjelder drikken så er det lørdag og da er det låv å drikke brus, selv om sjampanjebrus inneholder 80 kcal pr glass så hører det med måltidet. Det sunneste ville nok vært å drikke vann eller Fun saft med 0 kcal…

Det finnes så mye jeg kan gjøre bedre  når det gjelder å være sunn, det handler mest om å offre litt av smaken, og det er ikke alltid like lett!

Ps: Viste du forresten at katter og hunder ikke tåler skalldyr? Dette er fordi de ikke har fordøyelsessystem som skal til for å bryte ned skalldyr.

xoxo

Nita

Reklamer

1 kommentar

Filed under dyr, Helse, katt, Mat

One response to “Reker og loff

  1. Katten vår er 14 år og har fått reker hele livet, ser på nettet veldig mange som skjemmer bort både hunder og katter med skalldyr……

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s