Ukens ost: Ridderost

ridder_199x150

Ridderost er  en halvfast kittmodnet ost med en enestående fyldig og pikant smak og aroma. Den har en orangegul farge, smidig konsistens og spiselig kitt overflate som etter min mening er den beste delen av osten fordi det er der mesteparten av smaken ligger. Ridderost passer best som pålegg, og kan også brukes til ostefat, snaks, dessert eller i salater.


Næring per 100g

Protein 20 g

Fett 38 g

Karbohydrat 0 g

Kcal 422

Kj. 1746


binary

Man kan lage mye flått av ridderost, men jeg foretrekker den som pålegg eller snack. Kommer muligens med oppskrifter enere i uken på Ridderostsmørbrød eller lignende 😉


xoxo

Nita

Legg igjen en kommentar

Filed under Helse, Mat, Ost

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s