Tifa er smelt på tjukka!!

tifa

Vi har en misstanke om at den ene lille pusen vår muligens er gravid. Hun har lagt på seg drastisk i det siste og hun har lagt seg ut spesiellt rundt magen. Hun er vanligvis den mest pirkene i matveien av de to pusene våre, og hun bruker ikke spise hvis hun blir redd eller nervøs. Så med andre ord tror vi ikke at hun spiser noe særlig mer enn hun pleier.

Jeg er igrunn litt spent på hvordan kattungene kommer til å bli, hvis hun er gravid. For hun er ganske spesiell og sky av seg. Hun er til og med redd for høyder, og det er ikke så normalt til å være katt. Tifa er mye mer beskjeden en søsteren sin, hun bruker lengre tid på å bli vant med fremmede og hun holder en relativt lav profil. Hun pleier å snike seg rundt ved å krype langs gulvet når hun er skeptisk.

Det kan bli spennende å se om hun får noen bebiser etterhvert, selv om kattunger kan være vanskelige å gi bort. Gi gjerne tips om kattegraviditet og fødsel! Jeg er igrunn en smule blank på det området… :/


xoxo

Nita

Reklamer

2 kommentarer

Filed under dyr, Fødsel, katt, Kattegraviditet

2 responses to “Tifa er smelt på tjukka!!

 1. Panserlugg

  ai, hun høres ut som marsvinet mitt! Skeptisk og sjenert. Men søt. 🙂

  Kattunger er ganske vanskelig å gi bort ja, sikkert grunnen til at mange 1000 katter er hjemløse… tror du kan omplassere de via dyrebeskyttelsen, eller tar de kanskje bare inn hjemløse katter de finner? Du får legge de ut på finn.no og se om noen vil ha dem! 🙂 Men husk at dyr helst skal selges så de får seriøse kjøpere, fremfor noen som tenker: oi, en gratis katt, den tar vi. Har sett dyr som har blitt solgt for 10 kroner, hehe.

 2. Ta med begge kattene og kastrer de. Hvis katta er gravid, be om abort også. Trenger ikke flere kattunger enn det allerede finns og kommer til å bli.
  Men hvis dere likevel skal ha kattungene; ikke gi de bort før de er 12 uker gamle, fordi de er ikke ferdig opplært av kattemor om «hvordan være katt» psykisk og fysisk før da. Annonser på finn.no, lokalavisa, heng opp lapper på butikker osv. Gjerne ta penger for kattungene også. Da er man mer sikker på at de får ansvarsfulle eiere.

  En katt går gravid i ca. 64 dager – 8 uker.

  Hunkatter er forøvrig mer sky/nervøse enn hannkatter. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s