Ukens ost: Vellagret Sveitser

ostekjeller-250b

Vellagret Sveitser tillhører Fastost familien og er halvfast, den har blitt lagret i minimum syv måneder. Den har en kraftigere og mer karakteristisk smak en Sveitser, men er ikke skarp. Osten produseres av Tine Meieriet. Sveitser har mange bruksområder og passer veldig godt som pålegg, i salater, pizza, rullade, supper, pai, fondy, ostepinner og tortilla. Sveitser kan også marineres.


Næring per 100g

Protein 28 g

Fett 28 g

Karbohydrat 0 g

Kcal 361

Kj. 1512


fondue-225b

Hvis du er fæn av Fondy kan det anbefales å bruke sveitser:

Ostefondy

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

1 hvitløkbåt
4 dl hvitvin, tørr
300 g Vellagret Sveitser eller Vellagret Norvegia
300 g cheddar
2-3 ss maisenna
3 ss tørr sherry eller kirsch
pepper eller muskat, nymalt
Tilbehør:

Brødterniger, sopp, reker, lettkokt blomkål osv.

Tykkbunnet gryte og spritbluss

Fremgangsmåte:

Gni gyten inn med hvitløk. Varm vinen nesten til kokepunktet. Bland revet ost med maisennamel i en plastpose. Tilsett osteblandingen gradvis i den varme vinen og rør sausen jevn mellom hver porsjon. Smak fondyen til med krydder og sherry eller kirsch. Sett gryten på stativ med

spritbluss midt på bordet og anrett tilbehøret på fat. Gjestene fester selv tilbehøret på fondygaffeler og dypper det i den varme fondygryten. Eplecider,hvitvin eller øl smaker godt til.



xoxo

Nita

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Filed under Mat, oppskrift, Ost

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s