Ukens Ost: Royal Blue

image2

Royal Blue er en er selvfølgelig en myk blåmuggost. Den er norskprodusert og smaken er mild, fyldig og aromatisk. Osten har en svært myk konsistens, og den nærmest smelter på tungen. Ingrediensene er melk, fløte, salt og løpe. Den er smidig og skjærbar med kniv. Fettinnhold 44 %. Royal Blue paaser perfekt til kjeks og den er  også utmerket i salater, ostesufflé og pastaretter samt som smakstilsetning i sauser og supper.


Næring per 100g

Protein 14 g

Fett 44 g

Karbohydrat 0 g

Kcal 452

Kj. 1866

starters_wingsoverbuffalo_tiltleftJeg må ærlig innrømme at jeg ikke er spesiellt glad i blåmuggost, det kan være på grunn av lite erfaring, men likevell vil jeg annbelafe dere å prøve å bruke den i dipp form:


Buffalo Wings med Royal Blue dipp

2 Porsjoner

16 grillede kyllingvinger, krydret med chili

4 gullerøtter, skrellet og delt i staver

4 stangselleri, renset og delt i staver


Dipp:

100 g royal blue, rom temperert

1 beger 300 g Creme fraiche

1 spiseskje majones


Framgangsmåte:

Bland dippen godt sammen. Smak til med salt og pepper. Settes i kjøleskapet ca 1 time før servering. Server de nygrikkede kyllingvingene sammen med oppskårede grønnskaer og Royal Blue dipp i e skal ved siden av. Enkelt og smakfullt!!!


xoxo

Nita

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Filed under Mat, oppskrift, Ost

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s