Reise med spebarn…

Vi har fått innbydelse til min brors bryllup som tilfeldigvis er 3 dager etter min termin, og det er jo fryktelig ergelig! Det er alt for langt å reise med et spebarn uansett om babyen finner på å komme tidligere enn planlagt… 😦

Men det fikk meg til å tenke litt, for vi må jo reise oppover før eller senere etter at lille vennsen har kommet ut, og da er det jo smart å ha en slagplan på hva som er praktisk og hvordan. Vi bruker som oftest kjøre bil siden Alexanders familie bor i Mo i Rana og mine bor i Bodø. Og det er jo et godt stykke herfra (Trondheim) så det går ikke å bare bruke vanlig bilstol siden den lille helst ikke skal sitte i den mer en 1 time i slengen når den er liten… Alternativene er å skaffe vognnett eller liggestol, og jeg går ut fra at man kan leie begge delene, MEN hvor trygt er det egentlig?

Kandidat nummer en er Vogn nett til simovognen vår. Simo sikkerhetsnett festes over og rundt liggebagen fra barnevogna. Men nettet anbefales ikke, fordi babyen ikke er festet – og dermed ligger løs inne i bagen. Og dette høres jo veldig skummelt ut…! Målinger hos forbrukerportalen viser at det blir store personskader ved sidekollisjoner og at sikkerhetsnettet tar også stor plass, og det er lett å feilmontere.

Jeg ville nok ikke ha stolt på et sånt nett…

Kandidat nummer to er liggesete, eller Akta Graco Boxette som denne så fint heter er en liten og spinkel boks som viser seg å være overraskende god. Babyen ligger solid fastspent i fempunkts-sele, og skallet er i hard plast. Boksen kan heller ikke velte eller rotere, noe som er et problem ved andre bokser/sikkerhetsnett. Den er lett å installere, men så fort babyen kommer i 1 års alderen er den plutselig litt trang, så derfor er det kanskje noe man bør leie i stede for å kjøpe.

Den har  fått bra karakter av forbrukerportalen, og jeg ville nok heller stolt på den enn andre produkter med samme fungsjon.

Om vi ikke har noen grunn til å kjøre kommer vi nok til å ta fly på grunn av at det tar kortest tid, for uansett hvor bra utstyr du har så blir det mye stopp å styr når man skal ha med seg babyen på langtur!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Baby, Baby utstyr, Bilstol, Bryllup, Gravid, Livet og kjerligheten, Sikkerhet, Vogn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s