I dag er Mie 4 måneder

Hurra for lillejenta mi som vokser så kjempefort! Er jo bare et lite øyeblikk siden hun var bittebaby! Nå er hun så stor at det er like før hun lærer seg og krype og sitte selv! Syntes det er skummelt hvor fort det går når man har småttiser i hus…

Det er så gøy å se på bildene av hvor mye hun har forandret seg siden hun ble født og hvordan personligheten hennes har tatt form. Hun er ei sta lita frøken, men til gjengjeld er hun kjempesnill og ha med å gjøre og det er alltid lett å lure fram et lite smil hos henne. Hun skjemmer nok oss litt bort for det er aldri noen problemer med henne og hun lar oss sove godt om natten også.

Her er en liste over det en 4 mnders baby skal kunne:

 • holde hodet lenge
 • leggene bærer vekten
 • gurgler igjen når du prater
 • griper leker
 • tar etter objekter
 • ruller rundt
 • imiterer ord (baba, dada)
 • får første tann
 • klar for fast føde

(kolonne 1 skal de fleste kunne, kolonne 2 skal halvparten kunne og kolonne 3 skal noen få kunne)

Mie kan å holde hodet lenge og det har hun kunnet i et par månder nå, leggene bærer vekten i korte perioder og gurgler gjør hun jammen også. Hun er flink å gripe etter leker og alt annet som måtte finne seg i nerheten av henne, og så ruller hun rundt fra mage til rygg, men ikke fra rygg til mage, men det blir nok ikke så lenge til hun gjør det for hun driver å tester grensene hun har bare ikke tort å ta det «siste steget» enda. Hun imiterer ord og når vi snakker til henne så beveger hun munnen og tungen sånn som vi gjør, selv om det ikke alltid kommer lyd. Den første tannen har enda ikke kommet, men hun har begynt å sikkle en del så det er vel kanskje ikke så lenge til det heller, men jeg synes ikke det gjør noe om de venter litt for jeg er ikke noe gira på at hun skal begynne å bite meg. Fast føde har Mie fått en halv mnde allerede, hun har smakt det meste av 4 mnd mat som står i butikkhyllene i tillegge til banan, mango og annanas, og mer blir det vel etterhvert.

Jeg syntes nå snuppa mi er flink og jeg har sneket litt på hva 5 mnders babyer skal kunne også og det er jammen noe hun kan der også! Her er foresten linken til oversikten over hva babyer fra 0-1 år skal kunne: http://www.lekegrinda.com/det01.shtml.

Reklamer

3 kommentarer

Filed under Livet og kjerligheten

3 responses to “I dag er Mie 4 måneder

 1. eg gled meg t eg kjæm oppover!

 2. S

  Gratulerer med dagen til lille Mie!

 3. Gratulerer med 4 mnd!!! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s